FRI FRAKT VID ORDER ÖVER 500KR - SNABB LEVERANS 1-3 ARBETSDAGAR

TIPS #14 PICKNICK

07 April 18

TIPS  #14 PICKNICK

ÄNTLIGEN VÅR!
Veckans tips #14 -Picknick mat
Dags för picknick!
Nu när våren är här så längtar man ut i solen och snart kanske det även blir dags för picknick i solen. Vi har satt ihop en kort lista med smarriga smårätter som du kan ta med ut och njuta av i naturen.

Snabblagad falafelrulle 4p

Ingredienser
  • 1 rödlök
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 400 g fryst eller färsk falafel
  • 4 stora tortillabröd
  • 250 g hummus
  • 2 skivade avokador
  • 2 dl surkål
  • 2 dl färsk hackad koriander
  • srirachasås
Gör så här:

-Skala och skiva rödlöken tunt, gärna på mandolin. Blanda med limejuice.
-Värm falafeln enligt anvisning på förpackningen. Värm tortillabröden. 
-Bred hummus på bröden. Fördela avokado, surkål, koriander, falafel och rödlök på bröden. Toppa med srirachasås. Vik ihop och rulla in i bakplåtspapper eller folie.
 

Majs och sötpotatispuffar 4p

Ingredienser
  • 100 g sötpotatis
  • 3 kaffir limeblad
  • 4 dl kikärtsmjöl
  • 1 tsk salt (gärna himalayasalt)
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 msk röd currypaste
  • 200 g frysta tinade majskorn
  • ca 1 l frityrolja 
Gör så här:
Skala sötpotatisen och riv den grovt. Hacka limebladen fint. Blanda kikärtsmjöl, salt och bakpulver. Tillsätt vatten och rör ihop. Blanda i sötpotatis, limeblad, röd currypaste och majs.

Fyll en stor kastrull med frityroljan och hetta upp till 170–180°C. Klicka ner smeten i oljan med hjälp av två matskedar och fritera tills den får fin färg. Lyft upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

Till servering: Servera med sötsur sås.

Quinoasallad med avokado 4p

Ingredienser
  • 2 dl svart quinoa
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 5 dl vatten
  • 2 salladslökar
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 avokador
  • 1 msk finrivet limeskal
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 dl hackad koriander
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
Gör så här:
Skölj quinoan. Lägg i en kastrull tillsammans med buljongtärning och vatten. Koka upp och låt koka under lock enligt anvisning på förpackningen.

Strimla salladslöken fint. Halvera tomaterna. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ut köttet och skär i tärningar.

Rör ihop limskal och -juice med sambal oelek, koriander, olja och salt. Blanda med salladslök, tomater, avokado och quinoa i en skål.

Grönsaker med dipp eller hummus

Ingredienser
  • 1 förp kokta kikärter (à 380 g)
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 msk sesamfrön
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
Gör så här:
Häll kikärtorna i ett durkslag och spola dem i kallt vatten och låt rinna av.

Lägg kikärtor, cayennepeppar, spiskummin, citronsaft, olivolja och sesamfrön i en matberedare. Pressa i vitlöken och mixa till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar. 

Skär valfria grönsaker i bitar och dippa!
Ha en underbar vår!
Hälsningar 
Team Chillbean