FRI FRAKT VID ORDER ÖVER 500KR - SNABB LEVERANS 1-3 ARBETSDAGAR

TIPS #12 Miljösmart på 5 minuter!

24 Mars 18

TIPS #12 Miljösmart på 5 minuter!

TIPS #12
Bli miljöexpert på 5 minuter!
Är du en miljökämpe?
Eller kanske strävar du efter att bli? Idag mellan klockan 20.30 och 21.30 är det earth hour. Världens största miljömanifestation som vuxit från symbolhandling till en rörelse som engagerar miljontals människor, företag och städer världen över. Tillsammans kan vi skapa enorm förändring. Släck lampor och stäng av all elektricitet hela timmen. I tillägg har vi satt ihop enkla tips som gör att du blir en mer miljömedveten människa året om.

1. Välj miljömärkta produkter
Håll utkik efter dessa märken när du handlar i matbutiken. För att läsa mer om de olika miljömärkningarna klicka på knappen nedan.
Miljömärkningar
2. Telefon & webbmöten
Tack vare dagens teknik är det möjligt att bestämma möten online eller via telefon istället för att mötas upp. Genom att minska på antalet fysiska möten sparar du både tid och pengar men framförallt så gör du miljön en tjänst. Nedan ger vi exempel på fyra bra program som vi ofta använder i vår kommunikation.
3. Ändra din kost
Att äta ekologiskt och vegetariskt är bra för både din kropp och för miljön. Det går åt enorma mängder resurser att producera kött och mejeriprodukter. För att producera ett kilo nötkött krävs det upp mot 15000 liter vatten. Klicka på knappen för att läsa mer.
Vattenförbrukning - kött och mejeri
4. Återvinn!
Återvinning är enkelt när du väl har lärt dig det och det finns smidiga behållare att köpa på till exempel IKEA för att hålla isär olika material.
Sorteringsguide för avtall
5. Köp second hand
Tradera, blocket och Sellpy, ja sajterna är många. Här kan du shoppa loss med gott samvete om du inte orkar gå till myrorna.
6. Res miljövänligt
Tåg är bland de mer miljövänliga sätten att resa. Låt bilen stå och njut av en kopp kaffe och god bok nästa gång du reser. Vill du till värmen? Boka en kryssning istället för att flyga. Klicka på knappen nedan för att få tips om kryssningar.
TICKET