FRI FRAKT VID ORDER ÖVER 500KR - SNABB LEVERANS 1-3 ARBETSDAGAR

TIPS #2 Festivaler 2018

09 Januari 18

TIPS #2 Festivaler 2018

TIPS #2
5 HÄFTIGA FESTIVALER 2018
Tycker du om festivaler? Vi fullkomligt älskar musikfestivaler med livemusik, allsång och stämningen du bara får uppleva där. Trots regnet, leran och köerna är festivaler bland det bästa vi vet!

Men festival behöver såklart inte innefatta endast musik. Vi vill dela med oss av några riktigt udda och häftiga festivaler som går av stapeln i år runt om i världen. Kanske är det någon av dessa som intresserar dig?
holifestival
1. Holi
Var: Indien, Nepal, Sri Lanka mm.
När: 1-2 mars 2018

Holi kallas även färgernas festival. Hinduerna firar att vintern är över och våren äntligen är kommen. Vi är säkra på att det är en häftig upplevelse med mycket skratt och härlig stämning. Festivalen är gratis men glöm inte att ta med egen färg!
2. Snow & Ice festival
Var: Harbin, Kina
När: 24-25 februari 2018
Föredrar du snö och is framför stekhet sol? Då kanske den här festivalen är något för dig. I slutet på februari varje år arrangeras världens största snö och is-festival i Harbin i norra Kina. Här kan du få uppleva enorma skulpturer perfekt karvade ur stora isblock. Det häftigaste av allt är att hela området lyser upp på kvällen och du kan till och med åka rutschkana på is!
3. Burning man
Var: Black rock desert i Nevada, USA
När: 26 augusti - 3 september 2018

Burning man är svårt att beskriva men man skulle kunna säga att det är en konstfestival. Den innefattar även musik, yoga och olika kurser. Arrangörerna beskriver konceptet som "A network of dreamers and doers". Konceptet är också uppbyggt kring gåvor och att visa andra människor omtanke och respekt. Festivalen arrangeras mitt ute i öken och du som deltagare är själv ansvarig för att ta med dig vatten och basföda. Det kan vara smart att ta med sig en cykel för att ta dig runt mellan de olika konstverken som ofta ligger hundratals meter ifrån varandra mitt ute i öken. Deltagarna har ofta planerat inför festivalen i god tid och hundratals specialbyggda fordon tas med. Sista kvällen bränner man upp ett av konstverken och därav har festivalen fått sitt namn Burning man.
4. Gay Pride Parade
Var: San Francisco
När: 23-34 juni 2018
Oavsett vilken läggning du har är Gay Pride Parade i San Francisco utan tvekan en häftig upplevelse. Starka färger, glitter, musik och positive vibes är garanterat något du kommer uppleva om du besöker den här festivalen.
5. Albuquerque International Balloon Festival
Var: Albuquerque, USA
När: 6-14 oktober 2018
Eftersom uppblåsbara saker är bland det bäst som finns vill vi tipsa om det event där flest luftballonger samlas samtidigt! Det samlas både vanliga traditionella luftballonger men även ballonger med annorlunda former.